LinkedIn: Goede voornemens

Hoe gaat het met je voornemens? Heb je ze gemaakt of doe je er niet aan? Op het gebied van informatiebeveiliging en ICT is het hoe dan ook goed om te kijken welke tappen je in 2021 beter kunt zetten. Vijf tips om beveiligingsproblemen te voorkomen.

1.    Houd updates van je computer bij

Ben jij ook geneigd om de meldingen over updates zo snel mogelijk weg te klikken? Updaten komt nooit echt gelegen als je aan het werk wilt. Maar virussen maken graag gebruik van deze zwakke plekken (onderbreking tekst) in de software. Door regelmatig te updaten, verhelp je zo kwetsbaarheden in je systeem.

2.    Maak back-ups (en controleer ze!)

Als het toch mis gaat, dan ben je blij als je een back-up hebt gemaakt in de Cloud of op een harddrive. Zorg voor meerdere back-ups en controleer regelmatig of de back-ups ook echt werken. Je zal de eerste niet zijn die er op het moment dat het nodig is achter komt dat het bestand leeg is.

3.    Verander regelmatig je wachtwoorden

Wat wachtwoorden betreft zijn we liever lui dan moe. Logisch, niets zo makkelijk als overal en altijd hetzelfde wachtwoord gebruiken. Dat vinden hackers ook. Zorg dus voor verschillende wachtwoorden, wees creatief. Je kunt ook gebruik maken van een wachtwoordmanager om ze veilig op te slaan.

4.    Breng risico’s cyberaanval in kaart

MKB-bedrijven hebben toch geen last van cyberaanvallen?”

Je wilt er niet aan denken, maar wat doe jij als de organisatie een datalek of een cyberaanval krijgt? Heb je de risico’s in kaart gebracht? Veel MKB-bedrijven zijn er niet op voorbereid en dat zorgt voor chaos in de organisatie en een slecht imago.

5.    Start met ISO 27001 certificering

ISO 27001 helpt om je informatiebeveiliging op orde te brengen.

Het invoeren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging is voor jouw organisatie een strategische en belangrijke beslissing. Met het ISO 27001 managementsysteem voor informatiebeveiliging geef je concreet invulling geven aan de vertrouwelijkheid en integriteit van je bedrijf.

Interesse?      QualityMasters          Praktisch en no-nonsense!