ISO 45001: G&VW management

NEN-ISO 45001

“Waarom een ISO 45001-certificering? Het is toch logisch dat mijn mensen veilig werken?”

Een herkenbare vraag. Gezond en veilig werken is van belang voor werkgevers én werknemers. Hoe ontwikkel je in jouw bedrijf een gedragscode van ‘gezond en veilig werken’? Neem bijvoorbeeld veiligheid van magazijnen binnen een bedrijf. Onderzoek wijst uit dat er nog altijd veel ongevallen gebeuren. Deze cijfers gaan maar niet omlaag. Dit kost bedrijven veel geld en het is gevaarlijk voor de medewerkers.

ISO 45001 helpt jouw organisatie een gezonde en veilige werkplek te zijn
ISO 45001 helpt je om op structurele wijze voor goede arbeidsomstandigheden te zorgen. Daarmee stimuleer je medewerkers om daar actief in mee te doen en verlaag je risico’s. Op de lange termijn zorgt het voor een lager ziekteverzuim, minder verloop en meer werkplezier. Met een ISO 45001-managementsysteem voor Gezond & Veilig Werken (G&VW) toon je aan dat je organisatie voldoet aan de Arbo wet- en regelgeving. Daarnaast is het aantoonbaar dat er systematisch wordt gewerkt aan het toepassen en verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

De ISO 45001 norm helpt je bij:
·         het aantrekken van nieuwe klanten,
·         het zorgen voor goed ingerichte werkplekken,
·         letsel en gezondheidsproblemen te voorkomen,
·         de productiviteit te verbeteren,
·         de profilering van je organisatie te optimaliseren.

ISO 45001 helpt je kosten besparen
ISO 45001 is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven, ongeacht branche, omvang en aard van de producten en diensten. Daarnaast bespaart het je kosten en bevordert het de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Een certificaat op het gebied van Gezond en Veilig Werken wordt van steeds groter belang in onze maatschappij. Daarbij laat je zien dat je betrokken ben bij je medewerkers.

     Combineer het met een MVO-certificaat

Steeds vaker komt de vraag uit de markt of je bedrijf duurzaam of MVO bezig is. Om te starten met MVO hoef je niet ISO-gecertificeerd te zijn, maar maakt het wel een stuk eenvoudiger. Na het behalen van niveau 1 kun je doorgroeien naar het volgende niveau. Met ISO-certificering worden de groei in niveaus concreter.